Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinde PYD ile ÖSO askerleri arasında çıkan çatışmalar sınır bölgesinde yaşayanları tedirgin ediyor.
Suriye'nin Rasulayn kentinde önce ÖSO ve Esad güçleri arasında uzun süren çatışmalar yaşanmış ve ÖSO askerleri Rasulayn'ı ele geçirmişti. Arap ve Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı Rasulayn'da Esad güçlerinin kentten çekilmesinin ardından bu kez devreye PYD girdi. PYD ve ÖSO askerleri arasında uzun süren çatışmalar Ceylanpınar'da yaşayan vatandaşı huzursuz ediyor.
ÖSO ve PYD askerleri arasında son günlerde şiddetini artıran çatışmalar sırasında bazı Ceylanpınarlı vatandaşlar sınırın karşısında bulunan öğretmenevinin bahçesinde durup çatışmaları izliyor. Sabahın erken saatlerinde öğretmenevinin bahçesine gelen Ceylanpınarlılar, gün içerisinde çatışma olmadığı zamanlarda dahi oradan ayrılmıyor çıkacak bir çatışmayı izlemek için bekliyorlar.
Özgür Suriye Ordusu ve PKK'nın Suriye'deki kolu PYD askerleri arasında 4 gün önce başlayan çatışmalar devam ediyor. Tank, havan ve doçkaların kullanıldığı çatışmalar özellikle gece saatlerinde şiddetini artırıyor.

CEYLANPINAR SINIRINDA MEZARLAR KAZILDI
Çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Özgür Suriye Ordusu askerleri için Rasulayn'ın Ceylanpınar sınırına çok yakın mesafede mezarlar kazıldı. 4 gündür devam eden çatışmalarda 5'i Suriye tarafında 5'i yaralı olarak getirildiği Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetti.

CEYLANPINARLILAR TEDİRGİN
Sınırda yaşanan çatışmalardan Ceylanpınarlı vatandaşlar tedirgin olurken, Suriyeliler gündelik hayatlarına normal şekilde devam ediyor. Ceylanpınar'ın hemen karşısında Rasulyan'da yaşayan bazı Suriyeli kadınlar hayvanlarını otlatırken bazı vatandaşlar tel örgülerin ardında oturup yaşananları seyrediyor.
Özellikle sınır hattında yaşayan Ceylanpınarlılar, "Her akşam top ve kurşun sesleri sabaha kadar bizi uyutmuyor. Hepimiz Müslümanız orada yaşayan Müslümanların haline üzülüyoruz. Kendi can güvenliğimiz için de korkuyoruz. Çatışmalar sırasında sınırdan geçen yaralıları görünce üzülmemek elde değil. Bizim o tarafta bulunan akrabalarımız var. Çatışma yaşanırken onlar için çok korkuyoruz. Artık bu savaş bitsin herkes huzura kavuşsun istiyoruz" diye konuştu.
(RÇ-HO-Y)

20.01.2013 12:54:09 TSI

Editör: Wan Haber