İran sınırındaki okulda açılan fuara İlçe Kaymakamı Mustafa Medeş, Çaldıran Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yunus Emre Işıkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Ünüvar, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atay, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul öğrencilerinin oluşturduğu halkoyunları gösterisi yapıldı. Fuar sergisinin açılışının Kaymakam Medeş, Cumhuriyet Başsavcısı Ünüvar ve Yarbay Atay tarafından kesilmesinin ardından sergilenen projeler incelendi. Rüzgar enerjisi, kâğıt atıklardan geri dönüşüm, çevre duyarlılığı konulu projelerin yer aldığı fuarda, 300 adet fidanın da dikimi yapıldı. 

Galatasaray Ortaokulu Bilim ve Teknoloji Öğretmeni Mahmut Çakır, kendileri için önemli projeler arasında yer alan rüzgar ve güneş ısınlarından faydalanarak okulun enerji ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, “Okulda bulunan bilgisayar, telefon şarjı ve bahçe aydınlatmasını sağlayarak, projelerimizi hayata geçirdik. Bu bölgede elektrik sıkıntısı süreklilik arz ettiğinden, USB girişli ve tüm elektronik cihazları şarj edilebilme imkanı elde etti. Yakın zamanda güneş panelleriyle daha yüksek enerji elde etmeyi planlıyoruz. Yapılan TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye’de okulumuz iki binlerin arasındayız. Değişik dallarda otuza yakın proje ile bugün start vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber