Hatay'dan gelen haber Türkiye'yi salladı. Sınır kapısında büyük bir patlama oldu. 9 kişinin öldüğü haber veriliyor. 

Patlamanın Suriye plakalı bir araç tarafında gerçekleştirildiği ve 30'un üzerinde yaralı olduğu gelen son bilgiler arasında. Ayrıca çok sayıda araç da hasar gördü.

Yaralıların Türk ve Suriye vatandaşı olduğu öğrenildi. 

Hayat'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlara çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, patlamada 9 kişinin öldüğünü, en az 30 kişinin de yaralandığını bildirdi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı belirtildi.

SURİYE PLAKALI

Aracın Suriyeli plakalı araç olduğu bilgisi teyit edildi. Aracın bomba yüklü olduğu söyleniyor. İlk bilgilere göre araç Suriye'den Türkiye topraklarına girdiği anda uzaktan kumandayla patlatıldı. 

Jandarma sınır kapısına girişi yasakladı. 

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Patlamayı yaşayanlar, ''Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye'ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış'' dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Wan Haber