Mamak Belediyesi'ne bağlı bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilerin annelerinden oluşan sınıf anneleri, Mamak Dayanışma Merkezi (MDM) Koordinatörü Zeliha Akgül'le bir araya geldi.
Tanışma toplantısında 13 bilgi evinden gelen yaklaşık 150 sınıf annesi, verilen eğitim hizmetini konuştu. Bilgi evlerinde verilen eğitim hizmetinden memnun olduklarını dile getiren sınıf anneleri, çocuklarının okullardaki başarılarının da arttığını dile getirdi.
Tanışma toplantısında sınıf annelerine hitaben bir konuşma yapan MDM Koordinatörü Zeliha Akgül, Mamak'ta kentsel dönüşümle birlikte büyük bir sosyal dönüşümün yaşandığını dile getirdi. Akgül, "Bölgemizde bulunan bilgi evleri çocukları, dolayısıyla kadınları ilgilendiriyor. Biz kadınlar çocuklarımıza birer karakter ve şahsiyet kazandırıyoruz. Anne olarak çocuklarımızı büyük fedakarlıklarla yetiştiriyoruz. Bilgi evleri üstlendiği misyonla çocuklara yalnızca eğitim desteği vermekle kalmıyor, çocukların sosyal yaşamına da yön veriyor" dedi.
Bilgi evlerinde yeni başlatılan bir uygulama olan sınıf anneliği uygulamasıyla her sınıfı temsilen bir sınıf annesi seçildi. Sınıf annesi, bilgi evinde daha fazla vakit geçirerek öğrencilerin durumlarından velileri haberdar edecek. Sınıf anneleri; aile, öğretmen ve öğrenci merkezli bir program uygulayan bilgi evlerinin ailenin etkinliğini daha da artırmasına yönelik bir çalışması olarak hayata geçirildi.
(BK-CC-Y)

16.01.2013 12:26:50 TSI

Editör: Wan Haber