Sinema emekçileri ve sinemaseverler “Bakur” filminin 34. İstanbul Film Festivali’ndeki gösteriminin engellenmesinin ardından sansüre karşı yürüyecek.

“Bakur”a sansürü kabul etmeyerek filmlerini festivalden çeken sinemacılar, 18 Nisan Cumartesi günü 16.00’da hep birlikte Fransız Kültür Merkezi’nden Atlas Sineması’na yürüyecek.

Aralarında “Sinema Emekçileri Sendikası” ve “Oyuncular Sendikası” gibi emek örgütleri ve festivallerin de yer aldığı sinema örgütleri eylemin ardından 20.30’da Abbasağa Parkı’nda buluşacak, sinemacıların 1977’deki “Sansüre Hayır” yürüyüşünü anlatan “Yollara Düştük” belgeselini izleyip, sansüre karşı nasıl dayanışacaklarını tartışacak.

“SANSÜRE İMKAN TANIYAN KANUNLAR KALDIRILMALI”

Eylem çağrısında şu ifadelere yer verildi:

“Önümüzdeki dönemde, filmlerin ve festivallerin çok daha büyük engellemelerle karşılaşma olasılığı yüksek görünüyor. Sansüre imkan tanıyan kanunların ve ilgili yönetmeliklerin bir an evvel kaldırılmasını talep ediyoruz. Sanatı desteklemesi gereken Kültür Bakanlığı’nın sinemanın özgürlük alanını bu tip baskılarla daraltması kabul edilemez.

Gelinen aşamada sanat üzerindeki tüm baskıların kalkması, filmlerin özgürce izleyicilerle buluşması ve festivallerin bağımsızca var olabilmesi için mücadele kaçınılmaz!” (KaosGL)

Editör: Wan Haber