Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, proje destek başvuruları ile belgesel, kısa ve animasyon film yapım başvurularının, 07 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında kabul edileceğini bildirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, destekleme başvurularındaki dönemsel yığılma ve değerlendirme aşamasında bu yığılmaya bağlı olarak yaşanan sıkıntıların, 'Sinema Genel Müdürlüğü' ve 'Sinema Destekleme Kurulu' tarafından değerlendirildiği hatırlatıldı. Başvuruların tüm yıl boyunca belirlenen dönemler halinde alınmasına ve başvurusu alınan projelerin belirlenen dönemlerde değerlendirilmesine karar verildiği belirtilerek, destek türlerine ilişkin başvuru formlarına ve istenen belgelere www.sinema.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceği ifade edildi. Bu noktada, başvuruların kabulü ve değerlendirmelerin belirtilen dönemlerde gerçekleştirileceği kaydedilen açıklamada, "Proje destek başvuruları ile (Senaryo ve Diyalog Yazım Geliştirme, Kurgu Film Geliştirme, Amatör Yapım, Belgesel Film Geliştirme) Belgesel, Kısa ve Animasyon Film Yapım başvuruları 07 Ocak-15 Şubat 2013 tarihleri arasında kabul edilecek. Kabul edilen projeler Destekleme Kurulu tarafından Nisan ayının ilk haftasında belirlenecek 2 gün içerisinde değerlendirilecek. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular ise, Destekleme Kurulu tarafından 2014 yılı içerisinde değerlendirilecektir" denildi.
Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım Desteği, İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmenlere Yönelik Yapım Desteği ile Yapım Sonrası Desteği'nin ilk dönem başvurularının 07 Ocak-22 Şubat 2013 tarihleri arasında kabul edileceği bildirilen açıklamada, kabul edilen projelerin Destekleme Kurulu tarafından Nisan ayının üçüncü haftasında belirlenecek 2 gün içerisinde değerlendirileceği ve bu tarihten sonra yapılacak başvuruların bir sonraki Destekleme Kurulu tarafından değerlendirileceği kaydedildi. Açıklama şöyle devam etti:
"Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım Desteği ve İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmenlere Yönelik Yapım Desteği ile Yapım Sonrası Desteği üçüncü dönem başvuruları 29 Temmuz-29 Kasım 2013 tarihleri arasında kabul edilecek. Kabul edilen projeler Destekleme Kurulu tarafından 2014 yılının Ocak ayının üçüncü haftasında belirlenecek 2 gün içerisinde değerlendirilecek. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki Destekleme Kurulu tarafından değerlendirilecektir."
(EY-OK-Y)

08.01.2013 16:06:16 TSI

Editör: Wan Haber