Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Bakanlar Kurulu kararı ile Sındırgı'da termal turizm alanlarının daraltılmasına yönelik kararla ilgili Danıştay'a başvuracaklarını açıkladı.
Sındırgı Belediyesi daraltılan turizm alanlarının iptali için Danıştay'a gidiyor. Sındırgı sınırlarında içinde termal turizm alanları Bakanlar Kurulu kararı ile daraltılmıştı. Emendere, Çaygören, Yolcupınar ve Hisaralan bölgeleri ilçenin en büyük termal turizm alanları arasında bulunuyor. Kararın Resmi gazetede yayımlanmasının ardından Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Danıştay'a iptal davası açacaklarını söyledi.
Başkan Ertuğrul, "Sındırgı termal turizm denilince ilk akla gelen ilçelerin başında yer alıyor. Çok büyük yatırımlar yapılmaya başlandı. Ancak geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararıyla ilçemizde termal turizm alanları daraltıldı ve Sındırgı'nın turizm alanında ilerlemesinin önüne engel konuldu. Bunun iptali için Danıştay'a başvuruyoruz. Sındırgı'mızın ve halkımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. İlçemiz termal turizmde en önde gelen ilçeler arasında olmaya devam edecek" dedi.
(BD-MŞ)

26.01.2013 11:29:36 TSI

Editör: Wan Haber