Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde (Kaşkün) yapılan cami inşaatı ve Kur'an kursu, birkaç eksiği nedeniyle hizmete açılamıyor.
Cuma günleri dışında namazın kılınmadığı öğrenilen caminin zemininin tamamlanamadığı, bu nedenle soğuk olduğu için mahallelinin namaz kılmakta zorluk çektiği öğrenildi. İki yıl önce inşaatına başlanan camiyi, köylülerin kendi imkanlarıyla ve bazı vatandaşların desteğiyle tamamlamaya çalıştığı öğrenildi. Mahallede başka cami bulunmaması nedeniyle inşaat tamamlandığında büyük bir ihtiyaca cevap vereceği öğrenilen cami için, kendi kaynaklarını tamamen tükettiklerini söyleyen mahalleli, son eksikliklerin giderilmesi için de hayırsever vatandaşların kendilerine yardım etmesini istiyor.
Cami imamı Abuzer Karşılayan, fazla bir eksikleri kalmadığı halde mahallelinin de imkanları tükendiği için katkı sunamadıklarını ifade etti. Mahallede yaşayan emekli öğretmen Hüseyin Özbey ise, "Eski camimiz yıkılmak üzereyken onu yıktık ve yerine yenisini yapmaya çalıştık. Ancak gücümüz, kuvvetimiz buraya kadar geldi. Bundan sonrasına gücümüz yetmiyor, bekliyoruz. Daracık yerde olsa da, kıt imkanlarla serdiğimiz halılarla cumamızı kılıyoruz. Beş vakit namazı ancak biz buradaki evler olarak istifade edebiliyoruz. İhtiyaçlarımız çok, inşallah vesile olursunuz. Lavaboluk taşlar, boya, bunlara ihtiyacımız var. Kalebodur ihtiyacımız var. Minaremiz yok. Gücümüz yettiği zaman yapacağız ama şimdilik bekleyeceğiz. Gücümüz ne zaman yerine gelirse artık... İnşallah Cenab-ı Hakk yardım eder. Bu vesileyle bir yerden yardım gelebilirse camimizi hemen yapıp hizmete koymaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Ahmet Özbey de, "Caminin ihtiyaçlarını hayırsever arkadaşlardan aldık. Ben de eksik kalanları izah edeyim; çevre düzenlemesi, lavabolar, bunlar yıkılıp tekrar inşa edilecek. Çevre düzenlemesi için kum, demir, çimento, taş olsa ihtiyacımız karşılanmış olur. Camimiz en kısa zamanda hizmete girecektir inşallah" dedi.
(Şİ-SO-Y)

01.01.2013 13:56:30 TSI

Editör: Wan Haber