Ankara'nın çiçek bahçesi olmaya aday Serapark, mis kokulu çiçeklerle baharı karşılamaya hazırlanıyor.
Sincan Belediyesi'nin Belören Dağı eteklerine inşa ettiği Serapark, vatandaşın beğenisini topluyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi vatandaşın Serapark'la erken tanışmasına vesile oldu. Parkı gören ilçe sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi. Baharın gelmesiyle piknikçilerin ve dinlenmek isteyenlerin en gözde mekanı olmaya aday Serapark, çiçek bahçesi ile de göz dolduruyor.
Başkent'e yeni bir mesire alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Sincan'ın en güzel parklarından biri olan Serapark'ımızı hizmete sunduk. Parkımızın sadece ilçemizin değil, Ankara'nın en gözde mesire alanlarından biri olacağını düşünüyoruz. Halkımıza yakışır hizmetlerimize belediyemizin imkanları ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Serapark'ın içinde yer alan cam sera parka da adını veriyor. Sera, birbirinden güzel ve farklı türdeki çiçeğin yetişmesine imkan sağlıyor. Serada kadife, menekşe ve lale gibi her tür mevsimlik çiçek üretilebilirken, aynı zamanda muhafaza da edilebiliyor. Serapark'ın içinde yalnızca çiçek üretimi de yapılmıyor. Parkta kamelyalar, büyük bir şelale, köprü, lale bahçesi ve bitki satış sergi alanı da yer alıyor. Serapark, baharda ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.
(BK-CC-Y)

09.02.2013 12:58:38 TSI

Editör: Wan Haber