Sincan Belediyesi, parklarda uygulamaya koyduğu kamera ve kablosuz internet imkanı vatandaşın büyük beğenisini topluyor. Vatandaş parklarda yer alan kablosuz güvenli internetten ücretsiz olarak 7 gün 24 saat yararlanabiliyor.
Sincan Belediyesi'nin parklarda uygulamaya koyduğu güvenlik kameraları 7 gün 24 saat boyunca çekim yapıyor. Vatandaşta bu görüntüleri www.sincan.bel.tr adresinden canlı yayın seçeneğini seçerek izleyebiliyor. Sincan Belediyesi, 36 parkı 328 kamera ile takip ediyor. Uygulama ilçe genelinde yaygınlaşarak devam ediyor.
Vatandaşların huzurlu ve güvenli olarak parklarda rahat bir nefes almasını amaçlayan Sincan Belediyesi, parkları teknoloji ile de buluşturdu. Parklarda ücretsiz internet hizmeti vermeye başlayan belediye, bu uygulamayla çocukların sadece evde değil parklarda da zaman geçirmesi amaçlanıyor. Kablosuz olarak hizmete açılan internet hizmetinden yararlanmak ise oldukça kolay. Dizüstü bilgisayar ya da cep telefonu ile parkta bulunan kullanıcı "SINCAN_BEL" isimli ağa bağlanarak kendini karşılayan ara yüze cep telefonu numarasını yazarak cep telefonuna gelen şifre ile internet hizmetinden yararlanabiliyor.
Teknolojinin nimetlerini halka sunmayı sürdüreceklerini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sincan parkları her geçen gün daha da güzelleşiyor. Halkımızın hizmetlerimize ilgisi ise bizi ayrıca memnun ediyor. Vatandaşımızı en modern parklarda teknolojinin tüm imkânlarıyla buluşturmaya gayret ediyoruz" dedi.
Sincan Belediyesi'nin yenilikçi ve modern uygulamalarını beğeni ile takip ettiklerini belirten Meryem Özcan, "Sincan Belediye Başkanımız Mustafa Tuna, göreve geldiği günden bu yana ilçemize yepyeni bir çehre kazandırdı. İlçemiz modern ve çağdaş görüntüsü ile Ankara'nın sayılı ilçelerinden birisi haline geldi. İlçemize yeşil alanlar kazandırmakla kalmayan belediyemiz aynı zamanda yeşil alanları güvenli ve teknolojiye uyumlu hale getirdi. Benim çocuğum artık parklarda rahatça oynayabiliyor. O parka gittiği zaman ben evdeki işimi yapabiliyor, bir yandan da onu izleyebiliyorum. Başkanımıza yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Uygulamanın caydırıcı bir etki yaptığına vurgu yapan Vedat Özdemir, "Parklara konulan güvenlik kameraları bence büyük bir caydırıcı unsur haline geldi. Parklarda kamera olduğunu bilen kişiler buralarda sorun çıkaramıyor. Kameraları aynı zamanda belediyemizde kurulan bir ekipte izliyor. Sorun olduğunda direkt emniyet müdahale ediyor. Ben uygulama için çok teşekkür ediyorum. Uygulamanın artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

08.02.2013 10:33:59 TSI

Editör: Wan Haber