Sincan Çocuk Meclisi üyeleri Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. "Çocuk Dost Şehir" projesi kapsamında Başkan Tuna'yı ziyaret eden öğrenciler, daha iyi bir Sincan için isteklerini dile getirdi. Başkan Tuna'dan bazı isteklerde de bulunan öğrenciler, Bilim Evi ve Çocuk Sokağı yapılmasını çok istediklerini belirtti.
Ankara Valiliği tarafından hazırlanan "Çocuk Dostu Şehir" projesi kapsamında Sincan Çocuk Meclisi üyeleri Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. "Çocuk Dostu Şehir" projesi kapsamında Sincan için öneriler sunan öğrenciler, Başkan Tuna'dan Bilim Evi ve Çocuk Sokağı yapılmasını istedi.
Çocuklar için ve çocuklarla birlikte çocuk sorunlarının çözümüne yönelerek, çocuk hakları kültürüne dayalı bir çocukluğun yaşanacağı, çocukların talep, ihtiyaç ve önceliklerinin, kamu politikalarının ve uygulamalarının ayrılmaz bir parçası haline geldiği bir Başkent olmak adına hayata geçirilen "Çocuk Dostu Şehir" projesi Sincan'da da başarıyla gerçekleşiyor. Sincan Çocuk Meclisi üyeleri de daha iyi bir Sincan da yaşamak için Başkan Tuna'ya öneri ve isteklerini sundu.
Başkan Tuna'dan arkadaşları adına istekte bulunan 7. sınıf öğrencisi Beyzanur Keklik, "Başkanım bizi kabul ettiğiniz ve burada ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizler ilçemizde bir bilim evi ve çocuk sokağı yapmak istiyoruz. Bilim Evinde her hafta bir meslek dalının tanıtılmasını ve doğru meslek seçiminde bize şimdiden ışık tutulmasnıı talep ediyoruz. Ayrıca, bu bilim evinde bilim dalları ve müzik konusunda eğitimler verilmesi bizler için çok iyi olur. Bu bilim evinin bulunduğu sokağı da çocuk sokağı yapmayı ve çocuklarla ilgili alanlardan oluşmasını istiyoruz. Başkanım bu konuda bize yardımcı olursanız çok seviniriz" dedi.
Öğrenciler aynı zamanda çocuk sokağına bir de dilek ağacı yapmak ve ağaçtaki dilekleri gerçekleştirmek istediklerini ekledi.
Öğrencileri dikkatle dinleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Geleceğimiz sizlerin elinde şekillenecek. O yüzden sizlere önerim her ne iş olursa olsun işinizi en iyi şekilde yapın. Bizler umuyoruz sizler geleceğimize daha bilinçli hizmet edeceksiniz. Bizde Belediye olarak elimizden ne gelirse sizlere destek olmaya çalışacağız" dedi.
(BK-ÖK-Y)

21.01.2013 12:46:11 TSI

Editör: Wan Haber