Sincan Belediyesi, toplumsal değerleri anlatan 'değerler eğitimi' seminerlerini düzenlemeye devam ediyor.
Sincan Kültür Evi'nde düzenlenen değerler eğitiminin ilk oturumunda 'Her birey özeldir' konusunu anlatan uzmanlar, bu kez de 'özdenetim' semineri verdi. Ankara İl Müftülüğü Vaizesi Ulviye Çakır tarafından verilen seminer büyük ilgi gördü. Çakır, değerlerin toplumun aynası olduğunu belirterek, en büyük bilgeliğin kendini kontrol etmek olduğunu söyledi. Çakır, bireyin kendini kontrol etmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Özdenetimle ilgili olumlu adımlarımızı; sınır koyma, sorumluluk alma, kararlılık, özgüven, disiplin ve istikrar olarak sıralayabiliriz. Ama asıl önemli olan olumsuz yanlarımızı törpülemek. Bunların başında da öfke ve sinir kontrolü geliyor. Öfkemizi kontrol edebilirsek düzenli ve sağlıklı bir hayat geçirebiliriz. Bu konuda her birey kendini sakin ve sabırlı olmaya teşvik etmeli" dedi.
Endişe ve korkunun insanı başarı merdivenlerine tırmanmaktan alıkoyan en önemli unsurların başında geldiğini söyleyen Çakır, "Endişe ve korkunun bize hiçbir şey kazandırmadığına kendimizi inandırmalıyız. Bizi ideallerimizden alıkoyan en önemli etken olduğunu bilmeliyiz" diye konuştu.
Endişe ve korkunun uzun sürmesinin hayata olumsuz etkilerinin olacağına işaret eden Çakır, bunun için korku ve endişenin sınırına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen değerler eğitimi; saygı, hoşgörü, ahlak gibi toplumu oluşturan değerlerin anlatımıyla belli aralıklarla devam edecek.
(EY-CC-Y)

18.02.2013 16:57:50 TSI

Editör: Wan Haber