Sincan Belediyesi, ilçenin sorunlarına çözüm üretiyor. Belediye, yıllardır vatandaşın ve esnafın şikayetlerine konu olan ilçe merkezindeki otopark sorununa çözüm arıyor.
"İnsan Odaklı Belediyecilik" anlayışı ile vatandaşın takdirini toplayan Sincan Belediyesi, bu kez de vatandaşın yıllardır kanayan yarası olan otopark sorununa çözüm arıyor. Belediye, ilçe merkezindeki otopark sorununa çözüm aramak için çeşitli projeler üretmeye devam ediyor. İlçenin önemli noktalarına otopark yapan Sincan Belediyesi, esnafında mağduriyeti ortadan kaldırmak için Meclis toplantısında sorunu masaya yatırdı. Otopark sorununa acilen çözüm üretilmesi gerektiği belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Milliyetçi Hareket Partisinin de desteğini alarak konuyu Büyükşehir Belediyesine taşıdı.
Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti Meclis Grupları, otopark sorununa çözüm olarak hem vatandaşın hem de esnafın mağduriyetin giderilmesi için cadde ve sokaklarda yarım saat bekleme süresi sonrasında her geçen saat için ücretli tarife uygulamasına geçilmesi önerisinde bulundu. Bu uygulamanın sabah erken saatlerde araçlarını park ederek akşama kadar gelmeyen araç sürücüleri içinde caydırıcı etki sağlayacağı sonucuna varıldı.
Uygulamanın yürürlüğü girmesi için Büyükşehir Belediyesinin onayının alınması gerekiyor. Kabul görmesi durumunda da esnaf hem yükünü rahatça indirip bindirebilecek hem de müşterilerin geliş gidişleri rahatlamış olacak. Ayrıca, vatandaş açısından büyük sorun olan otopark konusunda netlik kazanmış olacak.
Vatandaşın sorunlarına çözüm aramak için çalıştıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "İlçemiz her geçen gün gelişip büyüyor. 500 bin nüfusa hizmet veriyoruz. İlçemizdeki trafik ve otopark sorununa çözüm bulmak için kurumlarla işbirliği yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Lale Alt Geçidi, Sazpınar Üst Geçidi ile trafik sorununa çözüm ürettik. Otopark sorununu da merkezde yer alan Çok Katlı Otoparkımızla bir nebze rahatlatmıştık. Şimdi de Kent Meydanının altına yaptığımız otoparkı hizmete açtık. Umuyorum herkese hayırlı olur. Ayrıca, Meclis toplantımızda da yol kenarındaki araçlarla ilgili bir önergeyi Büyükşehir Belediyemize sunma kararı aldık. Ortak çalışmanın emeğini umuyorum önergenin onaylanmasıyla da alırız" dedi.
(BK-YHY-Y)

15.02.2013 11:11:54 TSI

Editör: Wan Haber