Türkiye'de ilk defa emlak değerleri üniversite işbirliği ile bilimsel yöntemlerle belirlenecek. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, bu örnek uygulama için iş birliği protokolü imzaladı.
Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi, Türkiye'de bir ilke imza attı. Emlak değerleri Sincan'da bilimsel yollarla belirlenerek, kent gelişimi üniversite destekli ilerleyecek. Bu kapsamdı Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ve üniversite öğretim üyeleri Prof. Dr. Türkay Tüdeş, Prof. Dr. Metin Arslan, Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Doç. Dr. Günay Erpul ve Dr. Yeşim Aliefendioğlu da katıldı.
Türkiye'de ilk kez bu konuda üniversite-belediye işbirliğinin Sincan Belediyesi ve Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, bunun diğer belediyelere ve üniversitelere örnek olması gerektiğini vurguladı. Ankara Üniversitesi'nin misyonları arasında toplumla işbirliğinin de bulunduğunu vurgulayan İbiş, "Bugün güzel bir işbirliği örneğini yaşıyoruz. İmzalanacak bu protokolle taşınmaz emlak değerlendirmeden tutun kentsel dönüşüme kadar çok geniş yelpazede bir çalışma yürütülecek. Ben bu konuda Sincan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı kutluyorum. Çok cesurca adımlar atıyor. Kentin yüzyıl sonrasını düşünerek hareket ediyor. İşte gerçek yöneticilik bu. Başkan Tuna, bizi kent yönetimine dahil ederek hocalarımızı da onurlandırdı. Sincan'da gerçekten mükemmel şeyler oluyor. Bunun herkes farkına varmalı" ifadelerini kullandı.
İbiş ayrıca, "Umarım örnek bir çalışma olacak. Bu örnek çalışmanın da devamının geleceğini ve diğer belediyelere örnek olacağına inanıyorum" dedi.
Üniversitelerin vizyonundan, öğretim üyelerinin bilgilerinden, tecrübelerinden azami ölçüde yararlanmak gerektiğini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Tuna ise, "Ankara Üniversitesi'nin imkanlarından, tecrübelerinden istifade etmek, halkımıza daha verimli hizmetler sunmak maksadıyla her konuda üniversitelerimizle işbirliği yapmak arzusundayız. Bu konuda Ankara Üniversitesi de olumlu adımlarıyla bizi ziyadesiyle memnun etti. Alanında çok değerli hocalarımızı da Sincan'da görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Sincan için günübirlik çözümler değil, geleceğe dönük adımlar atıyoruz" diye konuştu.
Türkiye'de bu konuda ilk kez imzalanan protokol ile Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı ile Sincan Belediyesi el ele verecek. Sincan sınırları içinde bulunan bina, arazi ve arsaların bilimsel yöntemler ışığında metrekare birim değeri tespit edilecek. Bilimsel esaslar baz alınarak yapılacak tespit çalışmaları sonucunda ilçenin ayrıca kentsel dönüşüm ve yeniden modernizasyonunda hocalar fikirlerini ortaya koyacak. Bu fikirler ışığında Sincan daha planlı gelişecek.
(SU-CC-Y)

19.01.2013 13:34:56 TSI

Editör: Wan Haber