Sincan Belediyesi, velilere kişisel bakımın önemini anlatan bir seminer düzenledi. Hastalıklardan korunmanın ilk yolunun kişisel bakımdan geçtiğini belirten Lokman Hekim Hastanesi'nin sağlık görevlileri seminerde; el ve ayak bakımı, tırnak ve deri temizliği gibi pek çok konuda önemli bilgiler verdi.
Sincan Belediyesi, "sosyal belediyecilik" anlayışıyla vatandaşı bilinçlendirmeye devam ediyor. Düzenlediği pek çok seminerle vatandaşın takdirini toplayan Belediye, bu kez de kış mevsiminin gelmesiyle hastalıkların üremesini ve çoğalmasını azaltmak amacıyla kişisel temizlik hakkında seminer düzenledi. Lokman Hekim Hastanesi sağlık görevlilerinden Eğitim Hemşiresi Aslıhan Yılmaz ve Başhemşire İsmihan Dikmen'in verdiği seminer, velilerin büyük beğenisini topladı.
Hastalıklarla mücadele de ilk ve önemli yolun kişisel bakımdan geçtiğini belirten Başhemşire İsmihan Dikmen; " Kişisel temizliğin ilk adımı el temizliğidir. Ellerin bol su ve sabunla yıkanması gerekiyor. Eller yıkandıktan sonrada mutlaka temiz bir havlu ile kurulanması gerekiyor. Unutmamalıyız ki mikroplar kuru yüzeylerde büyüyemez ve çoğalamaz. Bu nedenle ellerimizi yıkadıktan sonra iyice kurulamalıyız." dedi.
Ellerin gıdalara dokunmadan önce mutlaka yıkanması gerektiğini söyleyen Eğitim Hemşiresi Aslıhan Yılmaz, el temizliğinin hastalıklardan koruduğunu vurguladı.
Velilerin özellikle çocuklarına ağız sağlığı konusunda örnek olmaları gerektiğini belirten Başhemşire İsmihan Dikmen; " Veliler hem el ayak bakımı konusunda hem de ağız sağlığı konusunda çocuklarına örnek olmalı... Günde en az iki kere dişler fırçalanmalı ve çocuğa bu öğretilmeli... Veli olarak ilk bizler yapmalıyız ki sonra çocuğumuz yapsın." dedi.
Kişisel temizliğin sadece el, ayak, tırnak ve deri temizliğinden ibaret olmadığını belirten uzmanlar, kişinin yaşadığı yerin, işyerinin, oturup kalktığı her yerinin temizliğine özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
(BK-ÖK-Y)

16.01.2013 11:03:59 TSI

Editör: Wan Haber