Çankaya Belediyesinin Şimşek Sokak'ta yaptığı baştan aşağı yenileme çalışmaları, Ayrancı bölgesine yepyeni bir renk kattı.
Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz aylarda revizyon çalışmalarını başlattığı Şimşek Sokak'a, yürüme parkuru, spor aletleri ve aydınlatma direkleriyle, bölge sakinlerinin hem gündüz hem de gece yararlanabileceği bir işlevsellik kattı.
Yaz boyunca park ve bahçelerde yürüttüğü yenileme çalışmaları kapsamında, yayaların özgürce kullanımına sunma amacıyla sokakların da yeniden yapılanmasına önem veren Çankaya Belediyesi, bölgede önemli bir alanı kapsayan Şimşek Sokak'ı yepyeni bir görünüme kavuşturdu. Sokağın her iki tarafında kaldırım yenileme ve düzenlemesi yapılarak, hastane karşısına da hasta yakınlarının ve yolu düşenlerin dinlenebilmesi için çok işlevli oturma grupları yerleştirildi. Sokakta ayrıca bir turda 900 metre yol kat edilebilecek 450 metre uzunluğunda bir yürüme parkuru bulunuyor.
Kentin sokaklarının vatandaşlarca özgürlük ve güven duyguları içerisinde şekillenmesinin önemini sık sık vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışımız gereği, imkanlarımızı halkın çıkarlarını düşünerek kullanıyoruz. Çankayalılara, Şimşek Sokak ve Ören Sokak gibi hem ulaşımlarında güvenli olan, hem de sosyal ve sportif aktivitelerini yerine getirebilecekleri, eğlenceli zaman geçirebilecekleri sokaklar kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.
Ayrancı bölgesi Remzi Oğuz Arık Mahallesi'nde bulunan ve çevresindeki sağlık kuruluşu, elçilik gibi vatandaşların yoğun kullanımına açık konumda olan Şimşek Sokak'ta, 2 bin 345 metrekare çim alan yapıldı. Sokak çevresinde otopark alanı yenilemeleri ile hem araçların yayaları engellemeyecekleri hem de estetik görünüm itibariyle, sokak yeni bir düzene kavuşturuldu. Sokak, yapılan aydınlatma sonucunda Ayrancı halkına hem yürüyüş yapma, hem de fitness alanında akşam karanlığında da spor yapma imkanı sağlanmış oldu. Projelendirilip başlatılan düzenlemelerle, bölge halkını, konforlu ve güvenli bir alana kavuşturmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi, sokağın aktif kullanım sağlamasıyla amacına ulaştı.
(BK-ÖZ-Y)

08.02.2013 12:25:29 TSI

Editör: Wan Haber