Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçeye vizyon kazandıracak ilçenin en işlek ve merkezi sayılan Cumhuriyet Meydanının altına otopark üstüne de günün koşullarına uygun modern ve çağdaş görünümlü yeşil alan ve fıskiyeli havuzların bulunduğu yeni bir park yapımını ön gören projenin start aldığını bildirdi.
Projenin ilk ayağını oluşturan tek katlı otopark yapımı için bölgede hafriyat çalışması başlattıklarını ifade eden Başkan Karahan, hafriyatın ardından otopark ihalesini kazanan yüklenici firmanın işe hemen başlayacağını söyledi.
Bahar aylarında da Cumhuriyet Meydanına bünyesinde dev fıskiyeli havuz, su parkları, çiçeklerle donanmış oturma ve gezinti alanları bulunan Simav'a vizyon kazandıracak modern bir park yapımı için kolları sıvayacaklarını dile getiren Başkan Karahan, "Simav halkına sözümüz var. Doğal güzellikleri, termal zenginlikleri ile Ege'nin parlayan yıldızı Simav'ı içerisinde oturanların kıvanacağı, dışarıdakilerin kıskanacağı bir kente dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu güne kadar vaatlerimizin büyük bölümünü yerine getirdik. Şimdi de Cumhuriyet Meydanımızı Simav'a yakışır bir konuma getirmek istiyoruz. Halkımız burada huzur içerisinde oturup çoluk çocuk dinlenebilecek. Araç trafiğine de kapatacağız. Ardından da şu anda Bursa benzeri Kapalı Çarşıya benzetmeye çalıştığımız Manifaturacılar ve Şadırvanlar çarşısı ile bütünleştirerek hem halkımızın hem de termal ve doğa turizmi için ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.
(MY-EFE)

20.01.2013 22:01:52 TSI

Editör: Wan Haber