Kütahya'nın 850 rakımlı ilçesi Simav'da etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri tarafından tuzlama çalışması yapıldı.
Dün akşam saat 19.00 sularında başlayan kar yağışının yoğunluğunu artırması üzerine harekete geçen Belediye zabıta ve fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler işbirliği yaparak buzlanmaya karşı gece boyunca yaptıkları tuzlama çalışmalarını sabah saatlerinde de sürdürdü. Bu kapsamda ekipler kent içerisindeki ana yollar başta olmak üzere cadde ve sokakların yanı sıra hastane yolunda tuzlama çalışması yaptı.
Tuzlama çalışmalarının şikayet aldıkları bazı meyilli yollarda da gün boyu sürdüğünü ifade eden Simav Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Selahattin Demirel, yapılan çalışmalarla ulaşımın aksamasına izin vermediklerini kaydetti.
Kış döneminde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının gece gündüz demeden 24 saat devam edeceğini dile getiren Demirel, "Ekiplerimiz kış döneminde 24 saat görev başında olacak. İlçe merkezimizdeki tüm yolların ulaşıma açık tutulması için çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
Kar kalınlığı Simav şehir merkezinde 10 santimetre olarak ölçülürken bazı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı. Tüm yurtta olduğu gibi Simav'ı da etkisi altına alan hava Sibirya soğukları yüzünden ilçe merkezinde hava sıcaklığı dün gece eksi 4 dereceye kadar düştü. İlçe merkezinde 10 bin dolayında konutun jeotermalle ısınması yüzünden vatandaşların çoğu Sibirya soğuklarını sıcak yuvalarında hissetmedi.
Sibirya soğukları Eynal Kaplıcaları bölgesindeki jeotermal enerji ile ısınan 400 dekarlık seralarda da fazla etkili olmadı.
Buzlanma yüzünden şehir merkezinde bazı yollarda kayan araçlar maddi hasarlı trafik kazalarının yaşanmasına de neden oldu.
(MY-EFE)

08.01.2013 15:26:24 TSI

Editör: Wan Haber