Kütahya'nın Simav Belediyesi, şehrin 5 ayrı semtinde öğrencilerin bilgisayar öğrenebilmesi için devreye soktuğu "Bilgi Evleri"ni hanımlara da açtı.
Belediye Başkanı Kasım Karahan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Esenevler, Cuma Mahallesi, Fatih Mahallesi, 101 Evler ve Tabakhane mahallelerindeki "Bilgi Evleri"nin 7 Ocak 2013 Pazartesi gününden itibaren sabah 09.00 ile 13.00 saatleri arasında hanımlara, öğleden sonra da öğrencilere hizmet verecek şekilde yeniden düzenlendiğini bildirdi.
İlk etapta 100 ev hanımının ilgi gösterdiği kursa önümüzdeki günlerde daha fazla ilgi beklediklerini ifade eden Başkan Karahan, "Geçen yıl 14 ev hanımı Fatih Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bilgi Evimiz'e gelerek bilgisayar öğrendi. Bu hanımlarımızın tavsiyesi üzerine 120 ev hanımı belediyemize talepte bulunarak kendilerinin de kursa katılıp bilgisayar öğrenmek istediklerini bildirdi. Bunun üzerine ilçemizin 5 ayrı semtindeki Bilgisayar Evlerimizi şimdi öğrencilerden sonra hanımlarımızın da bilgisayar öğrenebilecekleri merkezler haline getirdik. Yeni bilgisayarlar almak suretiyle başladığımız kursumuzun hanımlarıma hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Halk Eğitim destekli 160 saatlik bilgisayar kurslarına şimdiye kadar 120 dolayında ev hanımının başvuruda bulunduğunu dile getiren Başkan Karahan, "İlk günde 100 hanım kursa katıldı. Katılımın önümüzdeki günlerde artacağını umuyoruz. Ayrıca Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan kalıcı konutların bulunduğu alanda da Bilgi Evi açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

08.01.2013 12:45:38 TSI

Editör: Wan Haber