22 Şubat'ta sona erecek hac kayıtlarının başlamasıyla birlikte Simavlılar Müftülüğe koştu. İlk üç günde 90 kişi hac için yeni kayıt yaptırdı.
Müftülük yetkilileri hac için kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların 22 Şubat 2013 tarihine kadar ilgili bankalara 15 TL yatırıp banka dekontu ve nüfus cüzdanları ile kendilerine müracaatta bulunabilecekleri gibi internet üzerinden "hac.diyanet.gov.tr" adresinden başvuru yapabileceklerini bildirdi.
Bazı vatandaşlar başvurularını yaparken bazıları da bilgi alarak müftülüklerden ayrıldı. Simav Müftülüğü'ne gelerek kayıt yenileme işlemi yaptırdığına vurgu yapan Abdil Erbulak, bu başlangıcın bile kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Erbulak, daha önce de müracaatta bulunduğunu ancak sağlık sorunları sebebiyle gidemediğini aktardı. Erbulak kurada çıkması durumunda hacca eşiyle birlikte gideceği bilgisini verdi.
Hacca gitmeyi büyük bir arzuyla beklediğini dile getiren Şerife Bircan da, heyecanla müftülüğe geldiğini söyledi. İlk defa başvuruda bulunduğu bilgisi veren Bircan hacca gitmeyi çok istediğini kaydetti.
Mehmet Gökçe de ilk kez başvuruda bulunduğunu ve nasip olursa gitmek istediğini bildirdi.
Mustafa Emir isimli vatandaş da ilk kez kayıt yaptırdığı hacca gitmeyi çok arzuladığını söyledi. Emir, "Allah nasip ederse inşallah eşimle birlikte kutsal topraklara gider Peygamber Efendimizi ziyaret ederiz. Öylesine çok arzuluyoruz ki ?. Bunu kelimelerle tarif etmemiz mümkün değil. Her şey nasiple. Talebin çok olduğunu görüyoruz. İnşallah şans bize de güler hacca gitmek nasip olur" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

07.02.2013 12:26:51 TSI

Editör: Wan Haber