Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9'luk depremde ağır hasar gören 284 bina yıkılırken, 80 bina daha yıkılmayı bekliyor.
Depremde ilçe merkezinde çok sayıda ev ve iş yerinin ağır hasar gördüğünü ifade eden Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ağır hasarlı binaları mülk sahipleriyle anlaşmak suretiyle belediye iş makinelerinin marifetiyle yıktıklarını söyledi. Geride kalan 80 binanın yıkımını da kısa bir süre içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirten Karahan, "Belediyemizin elindeki iş makinelerinin yardımıyla ağır hasarlı binaları yıkıyoruz. 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremde ilçe merkezinde ağır hasarlı bina sayımızın fazla olması yıkımın bugünlere kadar uzamasına sebep oldu. Yıkım öncesi bölgede gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Yıkıma ondan sonra başlıyoruz. Çok şükür bugüne kadar yıkımla ilgili kötü bir sonuçla karşılaşmadık. İnşallah bundan sonraki yıkımlarda da kötü bir neticeyle karşılaşmayız. Bu hususta Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tecrübe kazandı" dedi.
Yıkılan bina sayısının artmasıyla birlikte dökülen gözyaşlarının da arttığına işaret eden Karahan, "Vatandaşlar binalarının yıkılmasını hüzün ve gözyaşıyla seyrediyor" diye konuştu.
Ağır hasarlı binaların yıkımı ile ilgili mülk sahiplerinden herhangi bir ücret talebinde bulunmadıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Belediye olarak vatandaşa hizmet açısından üzerimize düşen görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Allah kimseye bir daha böyle acılı günler yaşatmasın. En büyük tesellimiz 19 Mayıs'taki depremde ölü sayısının az olması. Depremde sadece bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi en büyük tesellimiz" dedi.
(MY-EFE-CC-Y)

31.12.2012 13:08:27 TSI

Editör: Wan Haber