Doğal güzellikleri, zengin termal kaynakları, her derde şifa kaplıcaları ile Ege'nin termal turizmde iddialı ilçesi Kütahya Simav'da görüntü kirliliği oluşturan ilan ve reklam sorununu ortadan kaldırmayı hedefleyen Belediye, ilçenin belli başlı 16 önemli noktasına yeni nesil billboardlar yerleştirdi.
Belediye Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Mustafa Teneke, hayata geçirdikleri billboard çalışması ile İç Ege'nin termal turizmde söz sahibi Simav'ı çevre ve görüntü kirliliğine yol açan reklam ve tanıtım levhalarından kurtardıklarını söyledi.
Simav şehir merkezinin yanı sıra şifalı suları yüzünden her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ederek konakladığı Eynal Kaplıcalarında olmak üzere 16 ayrı noktaya monte ettikleri billboardlara talep eden herkesin reklam verdiğini ifade eden Teneke, "Esnaf yeni nesil billboard reklamı çok sevdi. Monte eder etmez reklamlar arka arkaya gelmeye başladı. Bu hususta yaptığımız çalışma hem vatandaşı hem de reklam vermek isteyen esnafı memnun etti. Teşekkür alıyoruz" dedi.
Her geçen gün büyüyüp güzelleşmeye doğru yön alan Simav'da böylesi bir çalışmanın bir ihtiyaç haline geldiğini dile getiren Teneke, hayata geçirdikleri bu çalışmayla birlikte ilçeye ayrı bir estetik kazandırmanın yanı sıra, esnafın reklamda hedefine ulaşması için teknoloji kullanmasını sağladıklarını kaydetti.
Simav'ı sahip olduğu termal kaplıcaları ve doğal güzellikleri yüzünden her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğine vurgu yapan Teneke, "Simav kabuk değiştiriyor. Eski tabela ve reklam türleri Simav'da görüntü kirliliğine yol açıyordu. Özellikle dışarıdan gelen turistler şikayetçi oluyorlardı. Şehrimizi bu tabela ve reklam kirliğinden kurtardık. Ayrıca belediyemize iyi bir gelir kapısı oldu" ifadelerini kullandı.
Belediye ile bir yıllık billboardlı reklam sözleşmesi imzalayan Erman Dolaylar, "Bilboardlı reklamın çok yararını gördüm. İşlerim açıldı. Ayrıca ilçemizin çevre temizliğine katkı sağlamam beni mutlu ediyor. Bir yıllık sözleşmemi gelecek yıl da uzatmak istiyorum" dedi.
(MY-EFE)

09.01.2013 17:01:56 TSI

Editör: Wan Haber