Kütahya'nın Simav ilçesinde, polislere toplumsal olaylarda saldırganları silah ve zor kullanmadan etkisiz hale getirmeleri için Uzak Doğu dövüş sporları öğretiliyor.
Simav Kapalı Spor Salonu'nda meslektaşlarına bir hafta boyunca Uzak Doğu dövüş sporlarını eğitimi veren eski boksörlerden polis memuru Muammer Sağlam, Avrupalı polislerin de aynı taktiği kullandığını bildirdi. Uzak Doğu dövüşünün çok yararlı bir spor olduğuna işaret eden Sağlam, "Kursa katılan polis arkadaşlarımıza suçluların yakalanması, aranması, kelepçelenmesi ve sevk edilmesi esnasında yapılması gereken teknikleri gösterdik. Toplumsal olaylarda saldırganların arkadaşlarımıza zarar vermesini önlemeyi arzu ediyoruz" dedi.
Kursa katılan polislere tekvando eğitimi veren tekvando antrenörü Resul Çiftçi de, eğitimin sadece savunma maksatlı olduğunu, saldırganları hem kendilerine, hem de onlara zarar vermeden yakalama ve taşıma tekniklerini öğrettiklerini ifade etti.
Eğitime katılan polis memuru Umut Bulut, "Okullarımızda aldığımız eğitimleri, burada daha derinlemesine ve uygulamalı olarak bir kez daha gördük. Bilgilerimizi pekiştirmiş olduk. Polisin hakları konusu ve toplumsal olaylarda eğitilmesini hedefleyen kurs bizim açımızdan çok yararlı geçti" şeklinde konuştu.
(MY-EFE-MŞ-Y)

05.01.2013 13:04:10 TSI

Editör: Wan Haber