Kütahya'nın Simav ilçesinde belediye, kentin tarihine ışık tutmak maksadıyla şehir merkezindeki 100 yıllık tarihi Osmanbey İlköğretim Okulunu kent müzesine dönüştürmek için çalışma başlattı.
Türkiye'nin en güzel Kent Müzesini Simavlıların hizmetine sunmayı hedefleyen Belediye bu kapsamda müzenin iç tasarımının yanı sıra teşhir ve tanzimi için merkezi İstanbul'da bulunan "Atölye Teati Mimarlık Firması" ile sözleşme imzaladı.
Geçtiğimiz gün Simav'a gelen firmanın iki mimarı Betul Koç ve Gizem Erkaya, Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı makamında ziyaret ederek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu, müzenin iç tasarımı, teşhir ve tanzimi ile ilgili proje için ekip halinde harıl harıl çalıştıklarını ve yakın bir süreçte projeyi hayata geçireceklerini kaydetti.
Mimar Gizem Erkaya Simav Kent Müzesi çalışmalarının çok uzun bir süredir devam ettiğini bildirdi. Envanterin toplanması ve Osmanbey ilkokulunun yeniden müzeye dönüştürülmesi ve ilçeye kazandırılması için mazisi şan ve şerefle yoğrulmuş Simav'a sık sık geleceklerini ifade eden Erkaya, Simav'ın elinde bulundurduğu tarihi envanterin çok kıymetli olduğunu ve tarihe ışık tutacak nitelikte eserlerden oluştuğunu kaydetti.
Belediye Başkanı Kasım Karahan, seçimlerde vatandaşa verdikleri Kent Müzesi sözünü de bu şekilde yerine getirecek olmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti.
Kent Müzesine dönüştürme çalışmalarının sürdüğü Osmanbey İlköğretim Okulundaki tarihi dokulara hiç dokunmayacaklarını ve geçmişi yansıtan bu değerleri gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade eden Başkan Karahan, müzelerin insanların kentlilik bilincini geliştirmek ve kentin tarihini tanımak adına önemli bir oluşum olduğunu kaydetti.
Kent Müzesinin Simav'ın kuru fasulyesinden kestanesine, hormonsuz sebze üretiminden doğal güzelliklerine, halısından kilimine varıncaya kadar kentin markalarının tarihi serüvenini ortaya koyacağını dile getiren Karahan, Kent Müzesi ile. Simav'ın kıyafet kültüründen yiyecek kültürüne, örf ve adetlerden spora kadar kentin tüm tarihi ve kültürel değerlerine ışık tutmasını hedeflediklerini bildirdi.
Karahan, Türkiye'ye örnek olmasını düşündükleri Kent Müzesi için hiçbir masraftan kaçınmayacaklarını kaydetti.
(MY-EFE)

21.02.2013 14:12:25 TSI

Editör: Wan Haber