Manisa Selendi ile Kütahya'nın Simav ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda son günlerdeki aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelanı farkeden Terziler Köyü Muhtarı İsmail Ekim, olayı Kaymakamlık ve jandarmaya bildirerek olası bir faciayı önledi.
Edinilen bilgiye göre, heyelan, aşırı yağışların ardından Selendi'ye bağlı Pınarlar ve Terziler köyleri arasında kalan, Simav yolunun 28'inci kilometresinde meydana geldi. Selendi'den dönmekte olan Terziler Köyü Muhtarı İsmail Ekim, yolda meydana gelen heyelanı görünce telefonla Kaymakam Yasin Ortakçı ve jandarmayı arayıp olayı haber verdi. Muhtarın ihbarının ardından heyelanın olduğu bölgede yetkililer tarafından önlem alındı.
Kendiside ölümden kıl payı kurtulan Muhtar Ekim, "Her zaman gidip geldiğim bir yol. Eğer yolu iyi bilmeseydim aracımla uçurama yuvarlanmam işten bile değildi. Çünkü, heyelanla yol tek şeride düşmüştü. Kayma olduğunu farkedince hemen Kaymakam Yasin Ortakçı ve jandarmaya haber verdim. Kendim de çevreden bulduğum çalı çırpı gibi malzemelerle buradan geçecek şoförlerin dikkatini çekmek için uyarıcı şekiller yaptım" diye konuştu.
Kaymakam Orçakçı ise, ihbarın ardından ilgilileri bilgilendirdiklerini, Karayolları ekiplerinin bölgede çalışma başlattıığını açıkladı.
(AÇ-ERG-Y)

21.01.2013 14:22:00 TSI

Editör: Wan Haber