Kütahya Simav'da Belediye, Eynal Kaplıcaları'ndaki huzur lojmanlarında jeotermalli ısınmadan kaynaklanan sorunun çözümü için çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Kasım Karahan huzur lojmanlarında ısınmadan kaynaklanan sorunun yer altına yıllar önce döşenen boruların ekonomik ömrünü tamamlamış olmasından kaynaklandığını bildirdi.
Sorunun çözümü için şimdi yer altına ısı yalıtımlı yeni borular döşediklerini ifade eden Başkan Karahan, "Çalışmalarımız esnasında huzur lojmanlarımızda konaklayan vatandaşlarımıza hiçbir rahatsızlık vermiyoruz. Biz çalışmalarımıza devam ederken lojmanlarımızda kalan konuklarımız konaklamalarına devam ediyor" dedi.
Birkaç gün içerisinde tamamlanacak çalışmaların ardından huzur lojmanlarında önceden yaşanan ısınma probleminin tamamen ortadan kalkacağını dile getiren Başkan Karahan, "Şifalı suları ile ünlü Eynal Kaplıcalarımız ve burada belediye olarak işlettiğimiz tesislerimizde zaman zaman buna benzer sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ortaya çıkan sorunların çözümü için hiç vakit kaybetmiyoruz. Bu hususta deneyim kazanmış görevlilerimizle sorunları kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz" şeklinde konuştu.
(MY-EFE)

14.01.2013 12:15:12 TSI

Editör: Wan Haber