Kütahya Simav Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda dün akşam saat 19.00 da gerçekleşen toplantıda 15 kişiden oluşan meclis üyelerinin tamamı hazır bulundu.
12 gündem maddesinin yanı sıra 5 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Gündemdeki konulardan 8'i oy birliğiyle, biri oy çokluğuyla kabul edilirken, 3'ü imar komisyonuna, 3'ü plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
Denetim Komisyonuna Ramazan Oturak, Mehmet Ören, Şaziye Karabacak, Oğuz Sevinç ve Mehmet Uluer oy birliğiyle seçildi.
6'sı AK Parti, 4'ü DP Parti, 3'ü CHP ve 2'si MHP'den oluşan 15 kişilik Belediye Meclis üyeleri 2013'deki Meclis Toplantılarının her ayın ilk pazartesi günü yapılması ve Ağustos ayında tatile girmesine oy birliğiyle karar verdi.
Belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin 24/1 maddesini gereğince belediyede muhtelif işlerde geçici işçi çalıştırmasını öngören gündemin 4. maddesi AK Partili 6 meclis üyesinin hayır yönündeki oyuna karşın 4 DP, 3 CHP, 2 MHP ve Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Belediyede tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak mühendis, veteriner, tekniker, eğitmen ve avukat ücretlerinin belirlenmesi yönündeki geçici üçüncü gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Toplantı sonunda üyelere teşekkür eden Başkan Karahan, her zaman olduğu gibi 2013 yılının ilk meclis toplantısında alınan kararların çoğunun oy birliğiyle alınmasının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini kaydetti.
Simav'da gözler 10 Ocak 2013 günü akşam saat 19.00 da Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşecek olan ikinci toplantıya çevrildi.
(MY-EFE)

09.01.2013 11:13:06 TSI

Editör: Wan Haber