HDP milletvekilleri İdris Baluken, Altan Tan, İmam Taşçıer, Mahmut Toğrul, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Kadri Yıldırım, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş, Silvan Belediyesi önünde bir araya gelerek, saldırıların yoğunlaştırıldığı mahallelere doğru yürüyüşe geçti. "Biji berxwedana Farqînê" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla yürüyüşe geçen kitle, Gazi Caddesi'nde polis tarafından zırhlı araçlarla engellendi.

Kitlenin yürüyüşüne izin verilmezken, heyet adına Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, emniyet yetkilileri ile görüştü. Görüşmede Baluken, emniyet yetkilisine, "Silvan'da düşman yok. Yasağın yaşandığı mahallelerde yaralılar var. Bir an önce yaralılar saldırıların olduğu yerlerden alınmalı. Bu sorunlar 9 gündür süren sokağa çıkma yasaklarıyla çözülmeyecek. Bir an önce diyalog yolları açılmalıdır" dedi.

Emniyet görevlisi ise, "güvenlik" gerekçesiyle kitleyi alana almayacaklarını ifade ederek, "Can güvenliğinizi sağlayamayız. Operasyonun durdurulup durdurulmamasına ben karar veremem" dedi. Polisin ablukasına ve emniyet amirinin tutumuna tepki gösteren Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ise, "Bir Saray sevdasına kimliğinizi kurban etmeyin. İnanmadığınız bir şey yapmayın" diye belirtti.

Zırhlı araçlarla kitlenin önünü kesen polislere sert tepki gösteren bir kadın da,"Yeter sivilleri öldürüyorsunuz, yolları açın gidelim" diyerek polislerin üzerine yürüdü. Yine Mescit Mahallesi'nde babasından ve ailesinden haber alamadığını belirten bir yurttaş da, polislerin üzerine yürüyerek, "Beni de öldürün. Beni öldürmeden ben buradan ayrılmayacağım. Ya beni öldürün ya da bırakın mahalleye gideyim" diyerek tepkisini dile getirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ve Altan Tan yaşananlara ilişkin bilgi almak için Silvan Kaymakamı ile görüşmek üzere kaymakamlığa geçti.

Öte yandan sabah saatlerinden itibaren devam eden saldırılar devam ederken, halk sokaklarda direnişini sürdürüyor. (Diyarbakır/DİHA)

Editör: Wan Haber