Sokağa çıkma yasağının 9'ncu güne giren Silvan'da yaşanan katliamlara bir tepki de Van’dan geldi. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Silvan’da bir katliamın yaşandığını belirterek, “Dün Kobanê’ye saldıran zihniyet bugün Silvan’a saldırıyor. Kürt halkının sabrıyla oynamayın" dedi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesi için Van’da DBP-HDP İl ve İlçe Örgütleri öncülüğünde merkez İpekyolu ilçesinde bulunan Feqiyê Teyran Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi Silvan katliamını protesto etti. Sık sık “Silvan halkı yalnız değildir”, ”Her yer Silvan her yer direniş” sloganlarının atıldığı eyleme HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe, Lezgin Botan, DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras, HDP Van İl Eş Başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra kentte bulunan STK temsilcileri destek verdi. Eylemin yapıldığı parkın etrafı ise zırhlı araçlarla ablukaya alınması dikkat çekti.
 

‘Kobanê’ye saldıran zihniyet bugün Silvan’a saldırıyor’ 
Kitle adına yapılan açıklama da konuşan HDP Milletvekili Lezgin Botan, Kobanê’ye saldıran zihniyetin şimdide Silvan’a saldırdığına dikkat çekerek, “Halkımız nasıl Kobanê de direndiyse bugün Silvan’da da direniyor. Hiçbir şekilde zalime ve zulme boyun eğmeyecektir. Halkımız nasıl Kobanê eylemlerinde demokratik haklarını kullanıp alanlara çıktıysa, bu gün Silvan içinde alanlara çıkacaktır. Erdoğan ve AKP’nin saray saltanatı için başlattırdığı bu savaşa ben demokratım ben insanım diyen herkesin karşı çıkması gerekir. Silvan halkı yalnız değildir. Bugün Silvan halkı, tüm Kürt halkı ve insanlık değerleri için mücadele ediyor” diye konuştu. (WanGundem)
 

Botan’ın konuşmasının arından kitle “direne direne kazanacağız” sloganları atarak eyleme son verdi.

Editör: Wan Haber