Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçici köy korucusu Çalışkan Beldesi Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı 32 yaşındaki Lezgin Yağız'a, aileleri ile çıktıkları bayram alışverişinde silahlı saldırı düzenlendi. Susturuculu silahla düzenlendiği ifade edilen saldırıda Osman İnal, ölürken Lezgin Yağız ağır yaralandı. Güvenlik güçleri PKK'dan şüpheleniyor.

Silopi’nin Çalışkan beldesinde geçici köy korucuları olan aynı zamanda Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız, bugün bayram alışverişi yapmak için aileleriyle birlikte Silopi’ye geldi.

Silopi’nin 1’inci Cadde üzerinde alışveriş yapan Osman İnal ile Lezgin Yağız’a kimliği belirsiz saldırganlar susturucu takılı silahla saldırı düzenledi. Saldırıda Vatan Mahallesi Muhtarı Osman İnal olay yerinde ölürken, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Lezgin Yağız ise ağır yaralandı. Yağız, ambulansla Silopi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları saldırı sırasında silah sesleri duymadıklarını dile getirdi. Güvenlik güçleri silah seslerinin duyulmamasının saldırıda susturucu takılmış silahlar kullanıldığı üzerinde duruyor. Saldırının ardından ilçede PKK üyesi oldukları iddia edilen saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı. (DHA, ZETE)

Editör: Wan Haber