Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, kadınların istedikleri takdirde her konuda büyük başarı yakalayabileceklerini söyledi.
Girişimci Kadınlar Derneğini ziyaret ederek Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun ve üyelerden dernekte başlatılan "Kadın emeğine aşık, tahta kaşık" proje hakkında bilgiler alan Kaymakam Fatih Damatlar, "Kadınlarımızın yaptığı hizmetleri bugün görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Tahta kaşıkların boyama ve sanatsal işlemlerini başarı ile gerçekleştiren kadınlarımıza her türlü kolaylığı ve yardımı sunmaya hazırız" dedi.
Girişimci kadınların Silifke'nin turizmine de büyük katkı sağladıklarını vurgulayan Kaymakam Damatlar, "Silifke'nin turizm elçileri olarak da kabul ettiğimiz girişimci kadınlarımızın başarısı küçümsenmeyecek kadar büyük. Burada Silifke olarak kadınlarımıza sahip çıkıp, el birliği ile kadınlarımızın önünü açmalıyız" diye konuştu.
Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, ise, "Kurmuş olduğumuz atölyemizde 30 kadınımızla yaklaşık 400 farklı desende kaşık üretimi yapılmaktadır. Uygulama süresi 6 ay. Projemizin revize olmuş hali toplam bütçemiz 41 bin 730 TL olup bakanlığımızın destek verdiği miktar 30 bin TL.dir. Projemizde yer alan işbirlikçi kurumlarımız Silifke Kaymakamlığı, Silifke Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Yine işbirlikçi kurumlarımızın da desteği ile proje kapsamı içerisinde Katalog, broşür, el ilanları hazırlatılıp Türkiye genelinde tanıtımımızın yapılması sağlanacak ve Silifke Kültür Haftası ile Mersin Akdeniz Oyunlarında stantlar açılacak, tanıtım faaliyetleri düzenlenecek" diye konuştu.
(MŞN-Y)

07.01.2013 10:46:33 TSI

Editör: Wan Haber