Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında yapılan ortak protokol gereği, Silifke'de ki fırınların tamamında ekmek üretimi, dağıtımı ve satışı aşamalarında görev alan personele, Ticaret Odası toplantı salonunda genel bir hijyen eğitimi verildi.
Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uçal Mavili ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Yıldırım idaresinde yapılan toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Gıda Yem Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Ziraat Yüksek Mühendisi Kerim Kaya, Gıda Mühendisi Dr. Özlem İnal, Gıda Yüksek Mühendisi Ayşegül Yıldız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık personelleri ve esnaflar katıldı.
'Öğrenciler pekiyi alırlar, biraz daha iyi olursa yıldızlı pekiyi alırlar. Biz hep o yıldızlı pekiyinin peşinde olacağız' örneğini veren Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Uçal Mavili, özellikle son zamanlarda ekmeğin tartışılmaya başladığını belirterek, "Biz sağlıklı ekmek konusunda iddialı olacağız ve sağlıklı ekmek üreteceğiz. Tuzu olabildiğince asgari ölçüde kullanmalıyız. Hijyen çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bunun diğer sektörlere de yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Sebze, meyve, kasap sektörü gibi bu sektörlerde de olmalı. Yapılacak bir üretim faaliyeti insan sağlığı ile bire bir önemli. Nasıl doktorun yanlış bir ilaç kullanması, bir imamın yanlış bir hüküm söylemesi risk ise fırıncılar için de aynı şey geçerli" dedi.
Silifke merkez ve köylerinde ekmek üretimi, satışı ve dağıtımı yapan çok sayıda esnafa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Gıda Yem Şube Müdürü Yılmaz Kaya tarafından hijyen eğitimi verildi. Düzenlenen eğitim çalışmalarında hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı gibi konularda bilgiler verildi.
(MŞN-Y)

15.02.2013 11:31:18 TSI

Editör: Wan Haber