Mersin'in Silifke ilçesinde vatandaşlar ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.
Atatürk Anıtı karşısında toplanan grup, ellerinde "Edison buldu Tedaş kesti", "21. asırda karanlıkta kaldık", "Tedaş bize elektrik ver" yazılı pankartlarla taş köprüden geçip Tedaş binası önüne geldi.
İlçede kuaförlük yapan Pınar Çevik, Tedaş binası önünde grup adına yaptığı basın açıklamasında, ilçede uzun zamandan beri programlı ya da programsız elektrik kesintisi yaşandığını kaydetti.
Bu konuda yetkililerle yaptıkları görüşmelerde bu kesintilerin hat yenileme çalışmalarından kaynaklandığının söylendiğini ifade eden Çevik, "Ancak bu tür yenileme çalışmalarının planlı olması gerekirken kesintilerin zamanlı zamansız olması bizleri isyan noktasına getirmiştir. Bizler halk olarak özellikle hafta sonları meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileri yüzünden mağdur olduğumuzu göstermek için tepki veriyoruz. Ne zaman kesilip ne zaman geleceği belli olmayan elektriğin elektrikli ev aletlerine verdiği zararı ise ayrıca belirtmekte yarar var. Mevsim itibarı ile halkımızın büyük bir kısmı ısınmasını elektrikle sağlamaktadır. Gün boyu süren bu kesintiler bu vatandaşlarımız için işkenceye dönüşmektedir" dedi.
(MŞN-Y)

21.01.2013 12:30:04 TSI

Editör: Wan Haber