Mersin'in Silifke ilçesinde her yıl ocak ve eylül aylarında olmak üzere 2 defa olağan toplanan kent konseyi 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Genel Kurul toplantısı başlamadan önce Silifke Belediyesi ve Silifke Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen "İlkyardım ve Afet Bilinci" Eğitimine katılanlara sertifikaları verildi. Eğitime katkı sunan Türk Kızılay'ı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, Eğitimci Hasan Bilir'e Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman tarafından teşekkür belgesi verildi.
Belge töreninin ardından konsey toplantısının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, "Silifke Kent Konseyinin görevi Silifke'nin sosyal, bilimsel, sanatsal, kültürel, çevresel değerlerine ilişkin önceliklerini belirleyip sahip çıkmak, geliştirmek, çok seslilik ilkeleri ışığında çözüm önerilerini iletmek ve uygulamasını takip etmek olduğunu bu nedenle Silifke'nin geleceğini etkileyebilecek projelerde görüş alışverişinde bulunmak üzere kent platformunu topladık. Kent platformunda değişik düşüncelerden insanlar farklı düşünceler ortaya koydular. Çalışma grupları ve yürütme kurulu ile Silifke'nin geleceğine olumlu katkılar sunacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında genel kurulun görüşüne sunacağız" dedi.
Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise konuşmasında, "Kentlerin geleceğe taşınmasında kent konseylerine önemli görevler düşüyor. Gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunları şimdiden hesaplayıp, ona göre projeler üretmeliyiz. Gelişen, büyüyen kentlerin iyi yönetilmesi ancak, toplumun tüm kademelerinin yönetime katkı vermesiyle sağlanabilir. Çünkü kentlerin değerini en iyi o kentte yaşayanlar bilir. Kent Konseyleri genel kuruluna gelen fikir, düşünce ve projelerin ilgili çalışma gruplarında ve meclislerinde tartışılıp kabul gördükten sonra genel kurula geldiğini biliyorum. Genel kurulda kabul edildikten sonra da belediye meclisinin görüşüne sunuluyor. Bu görüş, düşünce ve projelerin uygulanması belediyenin stratejik plan, performans programı ekonomik ve insan kaynaklarına bağlıdır. Silifke Kent Konseyi genel kurulunda kabul edilen birçok proje belediye meclisinin görüşüne sunuldu. Bunlardan bazıları uygulanıyor bazıları ise uygulanmak için stratejik plan ve performans programında yer almasından sonra uygulanacaktır" dedi.
(MŞN-Y)

04.02.2013 09:54:57 TSI

Editör: Wan Haber