İstanbul'da harfiyat döküm alanlarını protesto eden 300 kamyon sürücüsü Şile yolunda kontak kapattı. İstanbul trafiğinin can damarı olan Şile yolu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM otoyolu'nda trafik felç oldu!


Şile otoyolunda hafriyat döküm alanlarının uzak olması ve sık sık ceza kesilmesini gerekçe gösteren bir grup kamyoncu eylem yaptı. İddiaya göre, Ömerli hafriyat döküm sahası dolduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kapatıldı. Şile’deki başka bir alana yönlendirilen hafriyat kamyoncuları, günde bir sefer yapar hale geldi. Fazla yük ve çeşitli eksiklikler nedeniyle sürekli cezalar da kesilince kamyoncular duruma isyan etti.

istanbulda kontak kapatma eylemi

Bugün Şile otoyolu üzerinde bir araya gelen kamyoncular, kararı protesto etmek için eylem yaptı. Çok sayıda kamyon otoyolun tek şeridini kapattı. Bu nedenle trafikte önemli ölçüde aksama yaşandı. Şile otoyolu, Çekmeköy’den Ümraniye’ye kadar tamamen durma noktasına geldi. Eylem nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden TEM otoyolu da durma noktasına geldi. Olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevkedildi. Polisin kamyoncuları 1 saat  süren ikna çalışmaları sonrasında kamyoncular TEM Otoyolu'nda polis kontrolünde tek sıra halinde ilerliyor.

Şu sırada yolu kullanan sürücüler ile kamyoncular arasında tartışmalar yaşandı. Vatandaşların tepkileri üzerine olay yerine çok sayıda trafik polisi gönderildi.

Kamyonların eylemi yüzünden Ümraniye TEM'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne doğru olan istikamette trafik felç oldu.

Eyleme katılan kamyonculara çeşitli miktarlarda cezalar kesildi. Bazı sürücüler kornalarla eylemi protesto etti. Kimseyi zor durumda bırakmak istemediklerini belirten kamyoncular ise sıkıntılar nedeniyle evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini söyledi. Sorunların çözülmesini isteyen kamyoncular, eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Eylemin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hafriyat döküm alanı göstermemesi nedeni ile yapıldığı kaydediliyor.

Editör: Wan Haber