İzmir'de kuru sıkı tabancayla PTT şubesini soymak isteyen bir kişi, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Şubeyi soymak için 2 gün plan yapan zanlının hayali, PTT'de çalışan kuryenin soyguncu girmeden 3 dakika önce 9 bin 500 TL'yi almasıyla suya düştü.
Olay, Bayraklı ilçesi Yavuz Caddesi'nde bulunan Osmangazi şubesinde meydana geldi. Babasının kendisine para vermediğini ileri süren 23 yaşındaki K.T., yakınlarında bulunan PTT şubesini soymak için kolları sıvadı. PTT şubesine önceden işlem yapmak için gidip bazı tespitler yaptı. Ardından şubede sadece G.U., isimli bir kadın memurun çalıştığı bilgisine ulaşan K.T., planını hızlandırıp kuru sıkı bir tabanca aldı. 2 gün daha şubeyi gözetleyen K.T., planını devreye soktu. Kafasına bere örtüp yüzünü atkıyla saran genç içeri girer girmez silahı çıkartıp G.U.' ya doğrultarak kasadaki paraları istedi. Kasada sadece 25 TL civarında bozuk para olduğunu öğrenen genç ardından şubeden kaçarak uzaklaştı. Mahalle yakınlarında bir dereye giderek beresini ve silahını saklayan genç, mahalle sakinlerinin ihbarları doğrultusunda hareket eden Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince saklandığı arkadaşının evinde yakalanarak gözaltına alındı. K.T., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

3 DAKİKAYLA 9 BİN 500 TL KAYBETTİ
Bu arada çeşitli suçlardan 3 kaydı olan K.T.'nin şubeye soygunu düzenlemeden tam 3 dakika önce, şubede çalışan kuryenin 9 bin 500 TL'yi çıkarması soyguncunun paralara ulaşamamasına neden oldu. Şubede sadece 25 TL civarında bozuk para olduğunu anlayan genç kaçarak uzaklaştı.
K.T.'nin PTT'yi soyması güvelik kamerasına da takıldı. Güvenlik kamerasındaki görüntülerde şubeye girer girmez elindeki kuru sıkı tabancayı postane çalışanı G.U.'ya uzatarak paraları göstermesini istiyor. Tam o sırada içeri giren bir müşteriyi ise dışarı çıkmak üzereyken onu da içeri alıp "Otur yerine yoksa vururum" diyerek tehdit ediyor. Ardından umduğunu bulamayan soyguncu olay şubeden hızla çıkarak ayrılıyor.
Emniyetten çıkarken gazetecilerin sorularını "Neden yaptın?" sorusunu yanıtsız bırakmayan K.T., "Anam babam olsaydı bu duruma düşmezdim. Onlar beni bu hale getirdi" diyerek sitem etti.
(BK-AŞ-Y)

29.12.2012 12:38:01 TSI

Editör: Wan Haber