HDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Ali Çakan, Van’dan dönerken silahlı kişilerce yolunun kesildiğini ileri sürerek, "O anda eşim yanımda olmasaydı kesinlikle bana zarar vereceklerdi" dedi.

Ali Çakan’ın anlattığına göre olay dün saat 18.00 sıralarında Van’ın Çaldıran ileAğrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki Tendürek Dağı’nda meydana geldi. Hasta olan kızını tedavi için Van’a götüren ve dönüşte Çaldıran’a bağlı Soğuksu Köyü’nden itibaren 33 plakalı bir otomobil tarafından takip edildiğini ileri süren HDP İlçe Başkanı Ali Çakan, takip edenlerin kim olduğunu öğrenmek amacıyla aracını Gülüzar Köyü yakınlarında durdurduğunu söyledi. Takip sırasında otomobilin uzun farlarını yakarak taciz edildiğini kaydeden Çakan, şunları söyledi:

"İki kişiydiler yolumu keserek silahlı saldırı girişiminde bulunmak istediler. Ancak aile bireylerim tarafından saldırı engellendi. Bu olayı güvenlik kuvvetlerine bildirdik. Olayın takipçisiyiz, son günlerde Türkiye’de HDP’nin bütün başkanlarına, yöneticilerine ve parti meclis üyelerine yoğun bir saldırı var. Bir linç girişimi ve kampanyası var. Bu olayın münferit bir olay olmadığına inanıyoruz. O anda ailem yanımda olmasaydı kesinlikle bana zarar vereceklerdi. Zaten araçlarında uzun namlulu silah vardı. Şarjörü takıp silahı hazır vaziyete getirdikleri sırada eşim araya girdi." 

Eşine yönelik silahlı saldırıyı önlediğini belirten Emine Çakan ise olayı şöyle anlattı:

"Yorgun olduğum için yol boyunca uyudum. Bir aracın arkamızda bizi sürekli farla taciz ettiğini fark ettim. Eşim ona yol verdi, daha sonra bu şahıslar araçlarını bizim önümüze çekti. Eşim şahıslara ’ışıklarınızı söndürün önümüzü göremiyoruz’ dedi. Bir süre tartıştılar. Eşime ’in aşağı sana gösterecez’ dediler. Şahıslardan biri arabasına yöneldi, bu sırada hasta olan kızım kavga edecekler diye çığlık attı. Ben de arabadan indim şahsın arabasında sopa almaya gittiğini düşündüm. Peşinden gittim baktım ki silahını çıkarmış şarjörü takıyordu. Ben onu 3-4 defa ittirdim arabadan çıkmasın diye. ’Siz ne yapıyorsunuz’ dedim. Sonra birbirilerine ’gidelim bayanlar var şimdi olmaz deyip’ uzaklaştılar. Çok korktuk." 

HDP İlçe Başkanı Ali Çakan, sabah saatlerinde Cumhuriyet savcılığına vejandarma komutanlığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Editör: Wan Haber