Dilovası Turgut Özal Mahallesi'nde, aralarında alacak verecek meselesi nedeniyle husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişi sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.
Dilovası'nda ikamet eden Ağrılı Aslan ailesi, 150 büyükbaş hayvanını satması için Mustafa T'ya verdi. İddiaya göre Taşçı, hayvanları Tahsin isimli bir şahsa sattı ancak, hayvanları satın alan kişi parasını daha sonra vereceğini söyledi. Bunun üzerine Mustafa T., Tahsin isimli şahsa kefil olarak hayvanları ona verdi.
Aradan geçen zaman zarfında hayvanların değeri olarak anlaştıkları 500 bin lirayı alamayan Aslan ailesi ile Taşçı ailesi arasında husumet oluştu. Cuma günü saat 21.00 sularında Taşçı ailesinin bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'ndeki bir kahvede karşı karşıya gelen iki aile bireyleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yavuz T, üzerindeki silaha sarılarak ateş etmeye başladı.
Silahtan çıkan kurşunlarla Polat Aslan, Şefai A, Alican T ve Mehmet Ali T. isimli şahıslar yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulanslarla Gebze Fatih Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Polat Aslan yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Olaydan sonra firar eden Mustafa T. ile Yavuz T, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Sakarya'da gözaltına alındı.
Polis, Polat Aslan'ın Yavuz T'nın silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdiğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 7 kişi adliyeye sevk edildi.
(ND-HO-Y)

06.01.2013 17:04:10 TSI

Editör: Wan Haber