Ankara'da polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan silahlı 3 kişi, sıkı takip sonucu yakalandı.
Olay, Çankaya, Anıttepe Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, polis ekipleri silahlı 3 kişinin Gençlik Caddesi'ndeki bir işyerine girdiği ihbarını aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, A.A., M.Ü. ve M.A. isimli 3 kişinin peşine düştü. Polisin "dur" ihtarına uymayan zanlılar ile polis ekipleri arasında kovalamaca başladı. Ara sokaklara giren otomobilin peşinden ayrılmayan polis ekipleri, aracın çıkabileceği tüm yolları kapattı. Bitiştiren Sokak üzerinde araçlarındaki pompalı tüfeği dışarı atan zanlılar, Turgut Reis Sokak'a girip kaçmaya devam etti. Aşırı hızlı bir şekilde polis ekiplerinden kaçmaya çalışan zanlılar, kaldırıma çarparak kaza yaptı. Otomobilden indirilen 3 kişi, polis ekipleri tarafından arandıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alındı.
Zanlıların attığı pompalı tüfek ise Bitiştiren Sokak'ta bir aracın altında bulundu. Tüfeğin bulunduğu yere olay yeri inceleme ekipleri çağırıldı. Tüfekte 2 adet dolu fişek çıktı. Öte yandan; ekipler, tüfeğin kabzasında çıkan kan lekesinin de bir örneğini aldı. Delil torbasına konulan tüfek ve fişekler incelenmek üzere emniyete götürüldü.
Polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemeye göre zanlıların Gençlik Caddesi'ndeki işyerine haraç kesmeye gittikleri belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (OSM-

04.02.2013 05:35:08 TSI

Editör: Wan Haber