Sakarya'nın Sapanca ilçesinde silah satıcılarına yönelik yapılan operasyon ve denetimlerde 5 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
İlçe giriş ve çıkışlarında asayiş denetimi yapan Sapanca Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler şüphelendikleri iki araçta yaptıkları aramalarda 9 mm ve 7.65 mm çapında iki adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Olayla ilgilisi olduğu belirlenen 2 şahıslar tutuklanarak gözaltına alındı.
Gazipaşa mahallesinde bulunan bir kahvehanede Kocaeli'den gelen şahıslar tarafından silah satışı yapılacağı istihbaratını alan Sapanca Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler kahvehaneye operasyon yaptı. Şahısların üzerlerinde yapılan aramada 9 mm çapında ruhsatsız silah ele geçiren ekipler, şahıslara ait olduğu belirlenen 41 LL 336 plakalı otomobilde yaptıkları aramada ise bereye sarılarak stepnenin içine saklanmış halde 9 mm çapında ve 7.65 çapında iki silah ve çok sayıda mermi ele geçirdi. Olayla ilgilisi olduğu belirlenen Recep A. (40) ve Ayhan Ö. (37) yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
(MA-İÇ-Y)

03.02.2013 21:36:09 TSI

Editör: Wan Haber