Siirt'te, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Fatih Projesi' kapsamında, öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımına başlandı.
Siirt Fen Lisesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, toplumların geçmiş dönemlerde tarım ve sanayideki çalışmalarıyla kalkındıklarını, şimdi ise bu durumun değiştiğini söyledi. Ülkelerin şu an bilgi alanındaki çalışmalarıyla adlarından söz ettirdiğini belirten Vali Aydın, kendilerinin de buna uygun davranıp, iyi nesiller yetiştirmeleri gerektiğini kaydetti. AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise, eğitime büyük ağırlık verdiklerini kaydederek, "Hükümetimiz döneminde eğitime büyük önem verilmekte ve büyük pay ayrılmaktadır. İlk defa hükümetimiz döneminde milli eğitime ayrılan bütçe milli savunma bütçesini geçti. Siirt'te de eğitime büyük önem veriyoruz. Bugünün değil; 50, hatta 100 yıl sonrasının ihtiyaçlarını düşünerek yatırımlar planlıyoruz" dedi.
Milli Eğitim İl Müdürü Fethi Suay da, proje kapsamında, 22 okulun alt yapısının sağlandığını ve personele hizmet içi eğitim verildiğini bildirdi. Suay, "Siirt'te ilk kez fen ve Yavuz Selim liselerinde tablet dağıtımı yapılacak. Fen lisesine 126 adet, Yavuz Selim Lisesi'ne ise 163 adet tablet, öğretmen ve 9. sınıf öğrencilerine verilecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tablet bilgisayarlar, Vali Aydın ve Ören ile diğer davetliler tarafından dağıtıldı.
(RÇ-YRT-SO-Y)

16.02.2013 10:43:08 TSI

Editör: Wan Haber