Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen 'Stratejik Yerel Yönetim Projesi' kapsamında Siirt'te önümüzdeki dönemlerde hazırlanan stratejik planlamaların katılımcı bir şekilde haritalanması amacıyla toplantı düzenlendi.
Stratejik Yerel Yönetim Projesi uzmanlarından Ali Ercan Özgür, Stratejik Yerel Yönetim Projesi kapsamında stratejik planlamanın katılımcı bir şekilde haritalar ile yapılabilmesi amacıyla bilgi paylaşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Siirt ölçeğinde ilgili merkezi kuruluşların aracılığıyla toplanacak veriler ile STK ve diğer paydaşların katılımıyla Siirt kent ölçeğinde haritalama ile ilgili olarak 6 ay sürecek genel bir çalışma yapacaklarını kaydeden Özgür, yapılacak stratejik planlama çalışmasının önümüzdeki dönemlerde katılımcı yöntemler ile yapılacağını dile getirdi.
Düzenlenen toplantı, Siirt'te önümüzdeki dönemlerde hazırlanan stratejik planlamaların katılımcı bir şekilde haritalanması, yol, yöntem ve çalışmaların anlatılması ile sona erdi.
Toplantıya belediye birim amirleri, il sağlık, emniyet, milli eğitim, il planlama, DİKA, aile ve sosyal politikalar müdürlükleri temsilcileri katıldı.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

30.01.2013 15:56:48 TSI

Editör: Wan Haber