Siirt Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, bir süre önce hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş için saygı gecesi düzenlendi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen anma gecesinde, 'Kırşehir Ustalar Topluluğu', usta sanatçının eserlerini seslendirerek, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Gecede, Siirt'teki değişik liselerde okuyan bazı öğrenciler de, usta sanatçıdan birer türkü okudu. Siirt Valisi Ahmet Aydın anma gecesinde yaptığı konuşmada, usta sanatçının sevenlerinin gönüllerde taht kurduğunu ve adını unutulmaz sanatçılar arasında yazdırdığını söyledi. Vali Aydın, önümüzdeki günlerde de Türkiye'nin yetiştirdiği usta sanatçıları anma etkinliklerini düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Kırşehir Ustalar Topluluğu'nu kutlayan Aydın, konuklara Siirt'i sembolize eden yöresel çeşitli hediyeler verdi.
Düzenlenen geceye; Vali Aydın ile Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş, Mustafa Pala, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(RÇ-YRT-SO-Y)

01.12.2012 12:22:16 TSI

Editör: Wan Haber