Siirt genelinde öğretmenler arası ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.
Siirt Valiliği tarafından uygulanan '7'den 70'e Siirt Okuyor' kampanyası kapsamında Özel Celal Değer Koleji'nde öğretmenler arasında yarışma düzenlendi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Özel Celal Değer İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bilgi yarışması etkinliğine katıldı. Kitap okumanın öneminden bahseden Vali Aydın, eğitimde sevginin önemli olduğunu belirterek, buna en güzel örneğin İbrahim Hakkı Hazretleri ile hocası İsmail Fakirullah olduğunu söyledi. İbrahim Hakkı'nın yetişmesine vesile olan hocası İsmail Fakirullah ile arasındaki sevginin örnek olması gerektiğini ifade eden Vali Ahmet Aydın, "Bu nedenle İsmail Fakirullah Hazretleri en büyük eserim 'İbrahim Hakkı'dır demiştir. En mükemmel şekilde yetiştirilen İbrahim Hakkı Hazretleri de, ilimde zirveye yükselmiş ve insanlara çok önemli eserler kazandırmıştır. Hoca öğrenci ilişkilerine çok güzel örnek olan bu şahsiyetleri öğrencilerimize iyi anlatmamız gerekiyor" dedi.
Etkinlik dolayısıyla Siirt'e davet edilen eğitimci yazar Ahmet Maraşlı da, herkesin çocuğunu iyi yetiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bunu gerçekten isteyen ailelerin çocukları için her türlü fedakarlığı yapması önemlidir. Ama bundan daha da önemlisi, ailelerin çocuklarına her anlamda örnek olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
Daha sonra gerçekleştirilen yarışmada 240 öğretmen katıldı. Öğretmenlere eğitimci yazar Ahmet Maraşlı'nın "Okumayı Sevdirme Projesi" adlı kitabından hazırlanan 40 soru soruldu. Yarışmanın sonunda bazı öğretmenlerin eşit puan alması nedeniyle en iyi dereceyi alan 17 öğretmene birer tablet bilgisayar ve valilik tarafından da takdirname verildi. İlk üçe giren öğretmenler ise altın ile ödüllendirildi. Etkinliğin sonunda eğitimci yazar Ahmet Maraşlı, kitaplarını imzalayarak öğrencilere dağıttı. Etkinliğe sponsor olan İşadamı Mehmet Ali Hekimoğlu'na katkılarından dolayı Siirt Valisi Ahmet Aydın bir plaket vererek, teşekkür etti.
(RÇ-AKK-Y)

16.12.2012 15:39:42 TSI

Editör: Wan Haber