Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.
Tören, Mehmetçik İlköğretim Okulu konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin karne heyecanını paylaşan Vali Vekili Mustafa Pala, "Bir toplumun kalkınmışlığı, eğitime verdiği değerle ölçüler. Son yıllarda eğitime yönelik yapılan yatırımlar, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yarınlarına yapılan en iyi yatırımdır. Eğitim sistemimiz yenileniyor. Çocuklarımıza ezbere dayalı bir eğitim yerine araştıran, sorgulayan ve bilgiye ulaşmayı hedefleyen yöntemler geliştirilmektedir" dedi.
Öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan Pala, velilerden başarılı öğrencileri ödüllendirmelerini, zayıf notu olan çocukları da cezalandırmak yerine yardım etmelerini ve hoşgörü ile davranmalarını istedi. Karne alan tüm öğrencileri kutlayan Pala, il genelinde başlatılan "Siirt Okuyor" kampanyasına tatilde bol kitap okunarak destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sorunsuz tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise, "Siirt Okuyor" kitap okuma kampanyasında 25 Ocak tarihi itibariyle 787 bin 446 adet kitap okunduğunu belirterek, Siirt'teki eğitim kalitesini daha da yükseltmek için hep beraber çalışacaklarını söyledi.
Programda, Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Müzik dinletisinin ardından öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri Vali Vekili Mustafa Pala, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve diğer yetkiler tarafından dağıtıldı.
17 Eylül 2012'de başlayan eğitim-öğretim yılına, 15 günlük aranın ardından 11 Şubat'ta devam edilecek.
(RÇ-YRT-CC-Y)

25.01.2013 17:36:29 TSI

Editör: Wan Haber