Siirt'te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, il genelinde 200'den fazla köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Siirt'te iki günden bu yana devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Eruh-Şırnak karayolunda, karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ederken, Eruh'tan Şırnak'a gitmek isteyen çok sayıda aracın geri dönmek zorunda kaldığı kaydedildi. Yol açma çalışmalarına katılan karayollarına ait bir kepçenin ise yolda kaldığı öğrenildi. Karayolları kepçe operatörü Selahattin Gündüz, "Şu an yollar kapalı. 5 gündür bu şekilde çalışıyoruz. Çok zor şartlarında çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3-4 metre kar var. Gece gündüz iki vardiya şeklinde çalışıyoruz. Şu an bulunduğumuz yerde yol durumu iyi ama 2 kilometre ileride göz gözü görmüyor. Orada en az 5 metreden fazla kar var. Yarın öğleden sonra havanın açık olacağı söyleniyor, çalışmalarımıza böyle devam edeceğiz inşallah yarın öğleden sonraya kadar tüm yolları açmış olacağız" dedi.
Öte yandan, il genelinde 200 civarında köy yolunun ulaşılma kapandığı bildirildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, 7 ekiple yol açma çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Kurtuluş, "Dünden beri devam eden kar yağışı ile birlikte şu anda Pervari Doğan Geçittepe bölgesinde mevcut kar savurma makinesine ek bir makine ve yeteri kadar ekipmanla çalışıyoruz. Şirvan ilçesinde de Yağcılar bölgesi Halenze bölgesi ve Maden bölgesi olmak üzere üç yerde çalışmalarımız var. Ayrıca Kurtalan, Eruh, Baykan, merkez ve Aydınlar ilçesinde toplam 7 ekiple, 17 araçla çalışmalarımızı yürütüyoruz. 200'ün üzerinde köy yolu kapandı. Çalışmalarımız gece ve gündüz olarak aralıksız olarak devam etmektedir. Yeteri kadar ekip ve araçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

09.01.2013 17:28:31 TSI

Editör: Wan Haber