SİİRT - Siirt'te ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara verilmek üzere AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran tarafından Belçika'dan getirtilen beş adet akülü araba ihtiyaç sahiplerine verildi. Engelli vatandaşlara dağıtılan beş akülü araba için Siirt AK Parti İl Başkanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene engelli vatandaşlar ve aileleri, Siirt AK Parti Milletvekilleri Afif Demirkıran, İl Başkanı Ali İlbaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, "Engelli olmak önemli değil, önemli olan engeller karşısında mücadele edebilmektir." ifadelerini kullandı. Demirkıran, engelin türü ve derecesi ne olursa olsun herkesin insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürme ve onurlu bir üye sıfatıyla toplumda yer alma hakkına sahip olduğu inancıyla hareket eden AK Parti'nin, ''Engellerin Farkındayız, Engellilerimizle Yan Yanayız'' anlayışıyla 2002'den bu yana engellileri evlerinden çıkarıp sosyal hayata kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Demirkıran, "Engellilere saygı göstermek insanlığa saygı göstermekle başlar. Herhangi bir nedenle engelli grubuna dâhil olan bir bireyi; kendisine yeterli, topluma yararlı bir birey haline getirmek, sosyal devlet olmanın bir görevi insan hakları anlayışının bir gereğidir. Engelli bir bireyin toplum içerisinde üretken ve katılımcı bir birey olmasını, onun bağımlılığını en aza indirgeyecek, tüketici olmaktan çıkıp üretici olmasını sağlayacak proje, etkinlik ve çalışmalara destek olmalı, bu projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol üstlenmeliyiz. TÜİK raporlarına göre, Türkiye'de ortalama 8.5 milyon engelli birey yaşamaktadır. Bu da nüfusumuzun yüzde 12'lik bölümüne denk gelmektedir. Bu kadar büyük bir orana sahip bir kitle için hepimizin yapabileceği bir şey mutlaka vardır ve de olmalıdır. Çok şükür geçmişten bu güne baktığımızda bu bahsettiğim hususlar ile ilgili ciddi mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Özellikle AK Parti ve Başbakanımızın engellilere karşı gösterdiği sevgi, ilgi ve onların ulusumuzun önemli değerleri olduğu gerçeği tüm kamuoyunca bilinmektedir." dedi.

Konuşmalardan sonra engelli vatandaşlar Abdullah Dayanan, Mehmet Emin Güç, Mehmet Akıncı, Yahya Menak ve Şefik Bitmen'e akülü araba hediye edildi.

CİHAN

Editör: Wan Haber