Siirt'te 'Gönül Elçileri' projesi için çağrı toplantısı yapıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi için Öğretmenevi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın, il genelinde 3 bin 500 civarında kişiyi gönül elçisi yapmayı hedeflediklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinden personelleri ile birlikte projeye gönüllü olmalarını istedi. Vali Aydın, "Siirt olarak bir gönüllü havuzu oluşturacağız. Kevser havuzu olarak adlandıracağımız bu çok hayırlı hizmete herkesin katılmasını istiyoruz. 3 bin 500 civarında yardım ettiğimiz aile var. Ancak ulaşamadığımız yardıma muhtaç kimseler olabilir. Bu konuda siz gönüllülere görev düşüyor. İlgili kurumlarımıza bildirdikten sonra o sorumluluk bize aittir. Sizlerden bu projeyi personelinize ve çevrenize anlatmanızı istiyorum. On güne kadar gönüllü olanların başvurmalarını istiyorum. Bu projede 3 bin 500, 4 bin civarında gönüllü hedefliyoruz. Siirt evliyalar diyarıdır. Ona yakışanı yapacağına inanıyoruz" dedi.
Toplantıya katılan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ise, İslami açıdan vakıf ve gönüllüğü anlattı. Prof. Dr. Akgündüz, "Her bir aile bir aileyi kardeş aile olarak kabul edecek. Bugün bunu Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da uygulamak zorundayız. Çünkü gönülleri fethetmenin yolu budur. Osmanlı'da 170 sene devam sadaka taşı geleneği vardı. Bir insan boyunda bir taş ve bu taşın üzerine bırakılan parayı avuçlamadan ihtiyacı olanlar kendilerine yetecek kadarını alıyor. Bunu Avrupa'da anlattığımız zaman inanamıyorlar. Avrupalılar yıllardan beri bu gönüllüğü ve vakıf olayını araştırıyor. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde zekat, sadaka gibi olayların toplumda kardeşlik köprüsünü oluşturduğunu belirtiyor. Zenginle fakir arasında bu köprüyü kurduğumuz zaman aralarında hürmet ve sevgi oluşur, aksi halde nefret ortaya çıkacaktır. Peygamber Efendimiz dönemindeki o kardeşliği tekrar tesis etmek mümkündür" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın da, herkesin gönül elçisi olabileceğini ve bu güne kadar 250 kişinin gönül elçisi olmak üzere başvuruda bulunduğunu söyledi.
(RÇ-YRT-MO-CC-Y)

15.02.2013 14:45:52 TSI

Editör: Wan Haber