Siirt'te silah, mermi ve "leşker" olarak tabir edilen giysiler ele geçirilirken, il merkezinde meydana gelen dört hırsızlık olayı aydınlatıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen toplantıda her iki olayla ilgili bilgi verilirken, ele geçirilen silah ve çalıntı mallar basına gösterildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından Pervari ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda Ş.K. isimli 1 şüpheli şahsın Pervari ilçesine Doğanköy mevkiinde yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Şahsın üzerinde ve beraberinde ele geçirilen bir çuval içerisinde yapılan aramada, 3 adet kalaşnikof tüfek, 1 adet av tüfeği ile birlikte 6 şarjör, 20 adet kalaşnikof mermisi ve 4 adet leşker diye tabir edilen giysi ele geçirildi. Şahıs adli makamlara sevk edildi.
Öte yandan, il merkezinde Aydınlar Caddesi'nde bir iş hanında meydana gelen hırsızlık olayında bir kuyumcudan 70 bin liralık ziynet eşyası ve döviz, bir cep telefonu bayiinden 9 adet cep telefonu ve çay ocağından da para çalan O.B. isimli bir şahıs dört saat içerisinde çaldığı mallarla birlikte yakalandı.
Vali Ahmet Aydın ve Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu toplantıya katılarak her iki olayı gerçekleştiren polisleri kutladı. Vali Aydın, polisin son zamanlarda başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtirken Emniyet Müdürü Mekizoğlu da, hırsızlık olaylarında yüzde 26'lık bir düşüş olduğunu söyledi.
(RÇ-YRT-Eİ-OK-Y)

09.02.2013 18:25:39 TSI

Editör: Wan Haber