Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Judo Federasyonu tarafından ortaklaşa yürütülen "Bir Çocuk Bir Gelecek Projesi" kapsamında, gönderilen 85 takım çeşitli spor malzemeleri, düzenlenen bir törenle projeye katılan çocuklara dağıtıldı.
Törene katılan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren judo ve teakwondo kurslarına katılan çocuklarla bir süre sohbet etti. Türkiye Teakwondo Federasyonu tarafından da ayrıca Siirt ilindeki sporculara 100 adet teakwondo elbisesi ve 100 adet minder gönderildiğini belirten Vali Aydın, kurslara katılımın oldukça fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aydın, "Çocuklarımıza sahip çıkma konusunda her türlü desteği veriyoruz, destek olmaya da devam edeceğiz" dedi.
Siirt Okuyor projesine kursa katılan çocukların da dahil edilmesini ve kitap okumalarını isteyen Vali Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli spor dallarında, Siirt'ten Türkiye'ye temsil eden 8 milli sporcuya da dershane desteği verildiğini söyledi. Aydın, "Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'a ve Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin'e verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Aydın, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç tarafından sporculara spor malzemeleri dağıtıldı.
(RÇ-AKK-Y)

20.01.2013 14:01:19 TSI

Editör: Wan Haber